top of page

ALLT OM QUIZET

Regler

Lagen får bestå av max 4 personer. Vi har ingen åldergräns men är man under 18 år så tror vi att man är på fel ställe.
 
Ingen tekniska hjälpmedel är tillåtna. Mao så skall telefoner vara avstängda och undanstoppade. Måste man ha sin mobil påslagen på grund av jour, gravid fru/flickvän/dotter etc så lämnar man in telefonen till sekretariatet så bevakar vi om det ringer i den. Ej heller är sk smartwatches tillåtna.

 

Mat och alkoholhaltig dryck får EJ medtagas då Folkets Hus har fullständiga rättigheter. Ganska logiskt. Man får helt enkelt aldrig ta med egen mat eller dryck till en restaurang.

Quiz

Quizet är ett heldagsquiz. Första frågan ställs 12:30 och vi är klara runt 22:00.
Middagspaus c:a 17:00 (exakt tid går vi ut med c:a 1 månad innan quizet)

Svaren som önskas är som vanligt nästan uteslutande artist/grupp. Låttitlar är inte vad vi strävar efter men kan förekomma på någon kategori. Några bild- samt kunskapsfrågor kan förekomma men i mindre antal.

Längden på låtarna är lite olika. Intron är max 15 sekunder eller tills sång påbörjas. Övriga låtar är mellan 60 - 80 sekunder, beroende på när refrängen är. Vi vill nämligen få med så mycket refräng som möjligt.

 

Fördelning utav frågor brukar vara ett kärt ämne. Hos oss så är pop och rock mer representerat än till exempel hip-hop när vi kör vårt stora NMQ-quiz. Det är inte så att vi hatar hip-hop utan vi gör quizet utifrån era önskemål.  Givetvis strävar vi efter ett brett quiz så mycket finns med, inkl hip-hop, reggae, blues, techno etc. Vid konceptquizen på våren så följer vi konceptet slaviskt. Vi försöker även ha en jämn fördelning mellan årtalen 50, 60, 70, 80, 90, 00 & 10-talen som har ganska lika fördelning medan låtar från 20-talet av förståeliga skäl har en mindre representation.

 

Quizet är uppdelat i två delar och delas av med en matpaus. Vi har ett digert schema och håller tiderna så slaviskt vi kan men utrymme för rökning finns givetvis.

Toalettbesök får ske när som helst under quizet. Vi litar på att folk inte går på toa för att fuska - vad är det då för vits att quiza?

Mat kommer att finnas på plats men måste förbokas (mer info om vad det är för mat samt förbokning kommer i mail under september månad). Man kan även gå ut och äta på närliggande restauranger men man bör då boka bord då det snabbt blir fullt. Man bör också förbeställa sin mat så man inte missar starten på andra omgången. Middagspausen är c:a 60 min lång.

 

Allt material som behövs för att kunna quiza hos oss finns på borden vid ankomst. Det enda ni behöver är en plånbok, ett musiköra och ett jädra glatt humör.

Lagnamn och medlemmar

Givetvis skall man ha ett lagnamn. Och man får faktiskt heta precis vad som helst så länge vi inte anser att det stöter sig mot någon samt följer svensk lagstiftning.
Man kan även ändra namn på laget flera gånger men två veckor före quizet är det deadline på lagnamnsbyten. Därefter trycker vi allt material.
Tänk på att om man byter lagnamn så kan man tappa i maratontabellen.

Medlemmarna får vara max 4 personer. Och här är vi ännu mer givmilda. Man kan byta lagmedlemmar hej vilt ända fram till quizstart. Därefter är man låst med de man har. Inga nya får plockas in under quizet utan giltigt skäl..

Kostnad

Kostnad för att delta är 500,- / lag.
Summan täcker våra omkostnader samt alla priser (och ni som har varit med tidigare vet att prisbordet är digert). Och, nej, vi tar inte ut någon lön för att göra ett quiz. Allt sker ideellt. Och det gagnar för bättre och bättre priser, mer och mer överraskningar samt bättre och bättre teknik.
Betalningsinfo skickas ut kort efter anmälan. OBS! Deadline på att betala är 14 dagar efter anmälan annars tas man bort automatiskt och måste göra en ny anmälan. Om det finns plats vill säga då antalet deltagande lag är begränsat.
Det finns fördelar med att dels anmäla sig tidigt samt betala tidigt. Mer om det kommer att presenteras under quizet.

Anmälningsavgiften betalas enklast in på vårt konto i Nordea: (4164) 1774270
eller Swish till Anders: 0768861332.

Uppge gärna ert lagnamn vid betalning så underlättar det för oss.

Betalningen återbetalas ej om man väljer att hoppa av. Detta då vi tidigt köper in vinster och har andra omkostnader. Väljer man att hoppa av så är det en fördel om man kan hitta ett annat lag som tar ens plats och be dem betala er. Vi kan även ha lag i kö och i så fall hjälper vi er med detta.

 

Priser

Hos oss är priserna lika viktiga som arrangerandet. De tre första lagen vinner priser som vi noggrant har valt ut inför quizet. Men vi har även ett tröstpris till ett lag i de nedre regionerna. Vilken placering som får detta pris har vi lottat fram innan tävlingen.
Det totala vinstvärdet ligger på c:a 20.000 - 25.000,-

 

bottom of page